Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


23.05.2018

Zadnja promjena 09:01:52 AM GMT

Joomla modul google maps, joomla modul

Želite li na svojoj Joomli imati instaliranu Google kartu, u tutorijalu Joomla modul google maps naučit ćete kako se karta instalira.

1. Naša preporuka da kompletnu instalaciju preuzmete sa sljedećih stranica uz napomenu da za cijeli modul morate preuzeti component i plugin:

- plugin http://www.phoca.cz/phocamaps

- component http://www.phoca.cz/phocamaps-plugin

 

Više...

Joomla na Hrvatskom, joomla Hrvatski, joomla croatian

Kao i na mnogim svjetskim jezicima Joomla CMS sustav dolazi sa Hrvatskim prijevodom. U ovom tutorijalu pokazat ćemo kako instalirati Hrvatski jezični paket za jooml-u.

1. joomla jezični paktet preuzmite sa stranice http://www.crojoomla.com/ i spremite ga na vaše računalo.

2. Prijavite se u vašu joomla administraciju.

Više...

Joomla instalacija, kako instalirati joomlu

Joomla je jedan od najboljih open source CMS alata za upravljanje web sadržajem, milijuni korisnika u svijetu koristi joomla aplikaciju za svoju web stranicu. U ovom tutorijalu pokazat ćemo instalaciju joomle:

1. Joomla zadnju verziju možete preuzeti na stranici http://www.joomla.org/download.html, uvijek pratite i preuzmite zadnju verziju joomle. Kada ste preuzeli joomla aplikaciju spremite je u mapu na vašem računalu zajedno sa ostalim materijalima koji su vam potrebni za izradu web stranice. Joomla će biti u ZIP formatu i kao takvu je nemojte raspakiravati jer ćemo to napraviti u cpanelu na serveru.

Više...