Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


23.05.2018

Zadnja promjena 09:01:52 AM GMT


Kako napraviti web stranicu, izrada internetskih stranica, izrada web stranica, pravljenje web stranice

Ovo je tekst za početnike u web dizajnu, odlučili ste se baviti web dizajnom ili želite izraditi web stranicu sebi ili prijatelju. U ovom članku ispričat ćemo vam što je sve potrebno da počnete. Izrada web stranica nije nimalo lagan posao, web dizajn obuhvaća širok spektar područja, prije svega potrebno je odlično poznavanje informatike, ali ne samo kako upaliti i ugasiti računalo ili kako se pretražuje na internetu neki sadržaj nego puno više od toga. Trebate biti kreativni, dobro vladati grafikom, puni dobrih ideja i najviše puno vremena.

više ...

Pravljenje stranica na google, kreiranje web stranica, kako napraviti web stranicu besplatno

Želite li napraviti jednostavnu web stranicu, danas postoje razni alati za izradu web stranica. U ovom tutorijalu pokazat ćemo alat za izradu web stranica od Google-a, google sites. Ovo je tutorial za početnike u web dizajnu, želite samo prezentacijsku web stranicu.

1. Za početak trebate imati mail adresu, preporuka je otvoriti Gmail adresu ukoliko je nemate, upute pogledajte u tutorijalu link: Izrada gmail adrese

2. Upišite u Google tražilicu google sites i prijavite se sa mail adresom i zaporkom...

više ...

Programi za izradu web stranica, izrada internetskih stranica

Kada ste svladali HTML i CSS kompletno, teoriju i korištenje kodova vrijeme je da polako počnete koristiti programe za izradu internetskih stranica. Najbolji programi za izradu web stranica su Adobe programi. Glavni Adobe programi za izradu web stranica su Fireworks, Photoshop, Flash, Dreamweaver. Programi koji su u bilo kojem pogledu najbolji i kada se dobro nauče stranice uz dobru ideju izgledaju besprijekorno. Da bi naučili koristiti Adobe programe za izradu web stranica treba puno vremena i naravno njihovom učenju nema kraja, jer brzo izlaze nove verzije koje su svaki put naprednije. Sada je trenutno na tržištu aktualna Adobe verzija CS5, ali naravno da se još uvijek koriste i prijašnje verzije. U ovom članku ćemo ukratko spomenuti svaki od četiri bitna programa, a u našim sljedećim člancima ćemo detaljno ulaziti u svaki program opisujući svaki dio njega.

više ...