Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


23.05.2018

Zadnja promjena 09:01:52 AM GMT

Slika u slici Photoshop

Želite u jednom Photoshop dokumentu obrađivati 2 slike, pogledajte u tutorijalu na koji jednostavan način se unutar jednog Photoshop dokumenta mogu pozicionirat dvije slike.

1. Otvorite Photoshop i odaberite File > New...

RGB Photoshop, hexadecimalni, kodovi boja

Boje na web stranici su najbitni faktor izrade. One opisuju samog vlasnika stranice, njegovu djelatnost i najbitnije njegov profil. Pravilnim odabirom boja pokušavamo doprijeti do ciljane skupine na webu. Svaki web dizajner mora prije same izrade web stranice mora znati koje će boje biti prisutne, koje boje će biti cijeli background, header, content, footer i sama boja teksta.

Photoshop za uređivanje slika, fotoshop za uređivanje slika, programi za obradu slika, obrada fotografija

Rad sa slikama je nezaobilazan dio svake web stranice. Stranica bez slika je jednostavno prazna i grafički  lošije izvedena. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji alat za rad sa slikama je Adobe Photoshop.

Photoshop uređivanje slika

Uvijek u razgovoru s klijentom  pokušajte doći do što više kvalitetnih slika. Tražite slike sitnih detalja predmeta, jer Vam se može dogoditi da ćete baš na svakom djelu strukture web stranice ubaciti, sliku, različitih dimenzija. Photoshop sa svojim mogućnostima nudi odličnu obradu svake fotografije. Ako uočite da klijent nema dobar izbor slika, a i ne barata dobro s fotografiranjem, stvar preuzmite u svoje ruke. Pošto temu projekta znate, prvo trebate povezati kojim detaljima bi ona pripadala, npr. ako radite temu projekta prijevoz tereta, znate da ćete slikati kamione, a ako je tema apartmani na moru slikat ćete plažu s morem.