Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


22.04.2018

Zadnja promjena 11:01:52 AM GMT

SEO optimizacija, uvod u SEO

SEO - Search Engine Optimization je optimizacija ili pozicioniranje web stranice na internet pretraživače.

SEO je uvijek dobro prepustiti stručnoj osobi koja će kvalitetno pristupiti poslu, nemote se zavaravati ako mislite da je dovoljno napraviti meta tagove i i to je to pa onda čekati dobru poziciju na tražilicama. Već smo napomenuli da je SEO istraživanje tržišta i SEO je posao koji zahtjeva rad na dnevnoj bazi. Bitno je imati sigurne posjetitelje jer oni najviše dižu rejting same stranice.

Bitno je SEO znati!

 

Stavljajte što više sadržaja i linkova na stranicu i nadopunjujte sadržaj koji će web stranicu što bolje pozicionirati. Rezultati SEO-a se ne vide odmah nego, nego sve ovisi o samom radu. Svaki dan stranicu treba promatrati i po potrebi mjenjati ključne riječi.Pogoditi najtraženije ključne riječi i po njima stranicu što bolje pozicionirati na tražilice. Imajte na stranici sadržaj koji će biti zanimljiv samim posjetiteljima i koristite na njemu što više ključnih riječi. Jako je bitno privući posjetitelje na vašu stranicu jer veća posječenost samu stranicu bolje pozicionira na tražilice. Prilagodite naslove stranica, naslove teksta samoj temi projekta i to po traženim ključnim riječima. Prilagodba HTML koda je jako bitna, u sam kod se stavljaju meta tagovi koje tražilica registrira i po njima stranicu stavlja na određenu poziciju. SEO nije postupak koji se jednom napravi i to je to. Može stranica biti najljepša i na svijetu, ali bez dobre pozicije na tražilici njezin cjelokupni dojam nema efekta.Posjetitelji kada pretražuju određeni sadržaj na internetu upisuju u tražilicu ključne riječi za određenu djelatnost npr. Tko želi kupiti auto u tražilicu će napisati prodaja auta, ili prodaja auta cijena i to je cijeli smisao SEO-a...

Jedna od bitnih stvari kada se radi seo optimizacija su ključne riječi.

SEO je vrh piramide kod izrade web stranica, znači SEO je proces koji počinje prije same izrade i koji traje poslije izrade web stranice. Cilj svakog poslovanja je biti prepoznatljiv na tržištu, svoju uslugu pokazati što većem broju potencijalnih klijenata. U internet svijetu vodi se velika „borba“ za dobrom pozicijom na intrernet tražilicama, najveći dio pretraživanja oko 90% je preko tražilica. Google je trenutno najbolja tražilica i ostvariti dobru poziciju je cilj svakog vlasnika web stranice. Istražujte tržište za vašu djelatnost.