Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


25.04.2018

Zadnja promjena 11:01:52 AM GMT

Mozilla Firefox free download Hrvatski, Mozilla Firefox hrvatski

U ovom članku govorit ćemo o internet preglednicima, točnije o Mozilli Firefox. Mozillu Firefox možete preuzeti na Hrvatskom jeziku na stranici http://www.mozilla.com/hr/firefox/.

Mozilla Firefox je nastala od internet preglednika Netscape Communicatora. Svojom jednostavnošću i brojnim mogućnostima postao je jedan od najboljih internet preglednika na svijetu.  Firefox podržava većinu web standarda prisutnih na internetu HTML, XML, XHTML, CSS, CSS2.1, CSS3, HTML5 te brojni drugi...

Internet Explorer je među korisnicima interneta bio najbolja aplikacija. Danas su mišljenja podjeljena jer Mozilla svojim velikim napredkom i mogućnostima uzima veliki broj tržišta.

 

Od 2006 godine izašle su različite verzije Mozille Firefox:

Verzija 2.0, Verzija 3.0, 3.5, 3.6, Verzija 4.0 najavljenja za puštanje početkom 2011. Godine.

Firefox je 2004 bio dostupan na 28 jezika, danas se ta brojka kreće na 68 jezika. Mozilla Firefox je poznata po svojoj odličnoj organizaciji, jednostavna organiziranost kartica za pregledavanje više stranica.Odlična suradnja sa Google-om olakšava samo pretraživanje na internetu po ključnim riječima.Odličan Download manager, koji omogućava odličan pregled datoteka koje se preuzimaju s interneta, one se u svakom trenutku mogu zaustaviti ili pauzirati...

Uz Mozillu Firefox možete preuzeti i njezinog e-mail klijenta Mozillu thunderbird koji je jedan od najboljih, ako ne i najbolji e-mail klijent. Preuzmite Mozillu thunderbird na linku http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/.

Kako se konfigurira Mozzila thunderbird pogledajte u članku Mozilla thunderbird email...