Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


23.05.2018

Zadnja promjena 09:01:52 AM GMT

Automatski ili ručni prijevod

Web stranica je jedan od osnovnih alata koji se koristi za promociju proizvoda, uslugu ili tvrtke. Profesionalni prijevod web stranice može značajno proširiti potencijalnu publiku tvrtke. Budući da web stranica često služi kao prva točka kontakta s klijentom, od izuzetne je važnosti da stranica točno prenosi sliku koju namjeravate predstaviti. Profesionalno prevedene web stranice mogu pomoći kako bi bili sigurni da su potencijalni kupci pronašli stranicu koju su i tražili. Postoji niz programa koji mogu automatski prevesti sadržaj vaše web stranice. Oni imaju neke prednost: prije svega, oni su obično brži i jeftiniji od profesionalnog prevođenja kao što su prevoditeljske tvrtke i sudski tumač. S druge strane, dobijete ono što plaćate: automatski prijevodi imaju tendenciju da prevode s puno gramatičkih grešaka.

Više...

Kupovina preko interneta prednosti i nedostaci

Zbog brojnih prednosti i pogodnosti, sve više i više ljudi slaže se kako je kupovina preko interneta dobar način da si priušte ono što zaista žele. Postoji mnogo razloga zahvaljujući kojima online trgovci mogu za sada mirno spavati. Trebate li tonere za svoj kompjuter, električne cigarete, hranu, odjeću, obuću ili bijelu tehniku jednostavno odite na internet i naručite u nekoliko klikova. Nabrojali smo Vam nekoliko razloga zašto biste trebali početi kupovati preko interneta. Kupovina preko interneta je sigurna pogotovo ako kupujete kod provjerenih internet trgovina.

Online shopping nudi vam jedinstveno i novo iskutvo, odnosno mogućnost kupovine proizvoda u bilo koje vrijeme. Ne brinite se dali je jutro, popodne ili večer, u online trgovini možete kupiti baš onda kada vi to želite. Ovakva vrsta kupovine osobito je dobra za starije i bolesne kojima odlazak u trgovinu predstavlja veliki problem.

Kupovina preko interneta prednosti i nedostaci:

Usporedba cijena i proizvoda također je velika prednost u web shopu. Nudi vam se prilika da vrlo brzo usporedite proizvode koji vas zanimaju, pročitate komentare i mišljenja drugih prije nego li se odlučite na kupovinu.

Kupovina preko interneta nikada vam neće stvarati pritisak jer ga ovdje nema. U pidžami i u svom krevetu mirno i polagano, bez gužve i galame kupujte što poželite. Diskretan shopping je upravo ono što svi volimo i priželjkujemo.

Cijene u internet trgovina često su jeftinije nego u dućanima. Razloga za to ima mnogo, od smanjenog troška skladištenja i režija pa do potrebe za puno manjim brojem radnika.

Kako postoji puno prednosti tako kupovina preko interneta ima i nekoliko mana. Jedna od njih je ta da proizvod koji kupujete ne možete fizički vidjeti, dodirnuti, isprobati niti osjetiti. Ovo je problem za one koji kupuju proizvode prvi puta, pogotovo ako nisu upoznati s njim od prije. Također treba biti oprezan jer ovdje ostavljate svoj identitet, podatke od kartica, adrese, telefon. Prije nego kupujete proizvod obratite pažnju da je trgovina provjerena, te da posjeduje sve potrebno kako bi zaštitila kupca.

Kupovina preko interneta prednosti i nedostaci

Kako pronaći i saznati moj oib putem weba ili sms-a

Od siječnja 2009. godine počeo se uvoditi OIB, danas vam je potreban pri svakoj predaji bilo kakve dokumentacije, za otvaranje računa u banci, upisa na fakultet, izdavanje pokaza i sl. Prije nego što krenete čitati dio kako pronaći i saznati moj OIB putem weba ili sms-a, bilo bi dobro da pročitate dio i o samom značenju OIB-a.

OIB ili osobni identifikacijski broj  je identifikacijska oznaka svakog hrvatskog državljanina i svake pravne osobe kojoj se sjedište nalazi u Republici Hrvatskoj. OIB je zamijenio matične brojeve fizičkih i pravnih osoba, sastoji se od 11 znamenki i jedinstven je što znači da ne postoje dvije osobe sa istim identifikacijskim brojem. Osobni identifikacijski broj je javan i ne sadrži nikakve privatne podatke, pošto je određen slučajnim odabirom.

 

Više...

Google Chrome Addons i Ekstenzije, Kako koristiti Google Chrome Addons

Kako upravljati Google Chrome addons aplikacijama i ekstenzijama?

 

Chrome je web preglednik nastao od strane Googla.

Kao i svaki drugi preglednik Google Chrome svakodnevno radi na ažuriranju i razvitku svojih aplikacija.

Google Chrome Addons ili ekstenzije prilagođeni su nastavci, dodaci koji se instaliraju u pregledniku te nadograđuju i dopunjuju samu aplikaciju. Oni izmjenjuju i poboljšavaju funkcionalnost web preglednika pružajući korisniku maksimalnu optimizaciju i prilagodbu na internetu.

Cilj ovoga projekta je da korisnik stvori vlastiti web preglednik koristeći Google Chrome Addons aplikacije i ekstenzije.

Kako bi ste instalirali addons za Google Chrome potrebno se prijaviti u chrome web trgovinu. Prijavu vršite putem svog gmail accounta.

Više...

Testiranje internet brzine, Provjera i Testiranje Internet Veze

Kako napraviti testiranje internet brzine?

Svima nam se barem jednom u životu dogodilo da se internet veza prekine odnosno da pukne.
Sjetite se samo koliko ste puta pokušali bezuspiješno gledati neki film, video klip na kanalima kao što su youtebe ili break.

Ako vas je ikada zanimala informacija o vašoj internet brzini i njenom testiranju pročitajte ovaj članak do kraja.

Postoji više načina na koji možete doći do točnih informacija o brzini interneta. Danas je dostupan veliki broj programa koji prate statistiku i vaše radnje na računalu te vam pružaju niz obavijesti i informacija.
Radi sigurnosti podataka i same zaštite računala od neželjenih virusa pripazite koje čete programe koristiti i instalirati.

Objasniti ćemo vam gdje se i kako može provjeriti brzina internet veze bez korištenja dodatnih programa.

Više...