Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


25.04.2018

Zadnja promjena 11:01:52 AM GMT

Google Chrome Addons i Ekstenzije, Kako koristiti Google Chrome Addons

Kako upravljati Google Chrome addons aplikacijama i ekstenzijama?

 

Chrome je web preglednik nastao od strane Googla.

Kao i svaki drugi preglednik Google Chrome svakodnevno radi na ažuriranju i razvitku svojih aplikacija.

Google Chrome Addons ili ekstenzije prilagođeni su nastavci, dodaci koji se instaliraju u pregledniku te nadograđuju i dopunjuju samu aplikaciju. Oni izmjenjuju i poboljšavaju funkcionalnost web preglednika pružajući korisniku maksimalnu optimizaciju i prilagodbu na internetu.

Cilj ovoga projekta je da korisnik stvori vlastiti web preglednik koristeći Google Chrome Addons aplikacije i ekstenzije.

Kako bi ste instalirali addons za Google Chrome potrebno se prijaviti u chrome web trgovinu. Prijavu vršite putem svog gmail accounta.

Chrome web trgovina prilagođen je stranica za instalaciju i pregled ekstenzija i dodataka podjeljenih u više kategorija.

Kategorije su kreirane prema proizvodima odnosno interesima i potrebama korisnika. Tako npr imamo kategorije igre, društvene mreže, obrazovanje, poslovni alati, vijesti i vrijeme, zabava, teme ...

Zanimljivo je da svaka od tih kategorija ima nekoliko svojih podkategorija što nadopunjuje i proširuje sadržaj Google Chrome Web Trgovine. Gotovo je nemoguće prebrojati sve Google Chrom Addons aplikacije i ekstenzije. Svaka aplikacija ima mogućnost recenzije, ocijene i kometara radi što boljeg rangiranja. Unosom ključne riječi u okvir za pretraživanje izvršiti ćete brzu pretragu.

U trgovini postoje i aplikacije koje se naplačuju. Da bi ste instalirali takve dodatke morate izraditi račun na Google usluzi zvanoj Google novčanik ( wallet ).

Svaki Google Chrome Addons i dodatak imaju prednost nad ostalim web preglednicima iz razloga što možete pristupiti svojim aplikacijama i s drugih računala. Naime Chrome pamti svaki vaš instalirani Addons te vam dozvoljava korištenje prilagođenog preglednika sa bilo kojeg drugog računala bez prethodno instaliranih aplikacija i dodataka.

Sama instalacija Google Chrome Addonsa osmišljena je da traje što kraće i jednostavnije.

Ako želite instalirati neki dodatak potrebno je mišem doći do željene ekstenzije i kliknuti na gumb Dodaj u Chrome.

Ako želite deinstalirati aplikaciju ili dodatak to radite klikom na kategoriju Vaše aplikacije.

Unutar kategorije nalaze se svi dodaci koje ste postavili za svoj web preglednik. Prednost je u tome što na jednom mjestu imate uvid u svaki vaš Google Chrome Addons. Odaberite addons koji želite izbrisati i kliknite na ikonu u obliku koša za smeće.

Ovime smo došli do kraja prezentacije o Google Chrome web pregledniku, addons aplikacijama i ekstenzijama.