Web Dnevnik

Web dizajn, izrada web stranica


25.04.2018

Zadnja promjena 11:01:52 AM GMT

Želite li vaš Word dokument konvertirati u PDF format instalirajte Cute PDF Writer

Pdf je danas jedan od najboljih formata za sve vrste dokumenata. Gotovo sve se konverira u pdf format. Ukoliko imate scanner (skener) Jedna od opcija koju vas pita prilikom skeniranja dokumenta je u koji format želite zadani dokument skenirati. Pdf je također jedna od ponuđenih opcija. Može se reći da era samog slanja dokumenata sa faksom polako završava.

Dovoljno je imati scanner i pdf čitać programa, te pdf konverter za word dokumente, sve dokumente možete u tom slučaju slati mailom i kada ih druga strana isprinta biti će kao orginalni. U ovom članku spomenut ćemo kako ćete dokument koji ste napisali u Word dokumentu pretvoriti u PDF dokument. Zašto nam to zapravo treba? Danas kada predajete zamolbu za posao traže vas životopis u Word dokumentu i PDF formatu. U tom slučaju vi samo životopis napišete u wordu i jednostavno ga sa par klika mišem pretvorite u PDF dokument.

Kako bi mogli iz Word dokumente konvertirati potreban vam je za to PDF program koji će se ponašati kao printer koji će kada u Wordu odaberete Print, dokument koji ste napisali konvertirati u PDF format.

Jedan od najboljih programa je CutePDF Writer kojeg možete preuzeti na linku http://www.cutepdf.com/products/cutepdf/writer.asp

Nakon što ste uspješno instalirali CutePDF Writer, ukoliko želite da vam Wordove dokumente konvertira u PDF prilikom ispisa u wordu, prije nego odaberete Print potrebno je Cute PDF označiti kao Default među zadanim printerima i nakon što ste odabrali Print dokument će se automatski spremiti u PDF formatu.